SkanskDansk
Fukushima


Fukushima


Fra Hiroshima til Fukushima

- til Ringhals i Halland?

I de senere år er der sket en stigning i antallet af dem, der taler for at bygge flere kernekraftværker, som påstås at være en "ren" energikilde. Fortalerne for denne "renhed" glemmer altid behændigt at nævne, at de spildprodukter, der følger med "renheden", skal opbevares under bevogtning i topsikrede lagre i 100.000 år eller så, inden de igen er "ufarlige". Omkostning i kroner? Sikkerhedsforanstaltninger?

Således har man mod lokalbefolkningens bekymrede ængstelse udset sig et lager dybt i bjerggrunden i det østlige Småland til en sådan bevogtet "langtidsopbevaring". Lokaliteten hedder Laxemar, og her (pdf) kan man se en rapport om "Slutförvar för använt kärnbränsle".

Hvordan det kan være, at noget "rent" først er "ufarligt" efter så lang tid, forholder kernekraftfantasterne sig ikke til. At besvare dette vitale spørgsmål overlader de til de næste to-tre tusinde generationer. Det synes ikke at spolere kernekrafttilhængernes nattesøvn; og hvorfor dog bekymre sig om sådanne uvæsentlige detaljer? (ironi).

Nu kan det imidlertid være, at der er indtrådt en ændring i mulighederne for at propagere lige så hjerne- og hjerteløst som hidindtil, idet de seneste katastrofale eksplosioner og kernenedsmeltninger på flere japanske atomværker jo nok vil lægge en dæmper på "entusiasmen" et godt stykke tid.

Og så skulle det ske netop i Japan! Hvor tragisk ironisk!

Fra Hiroshima august 1945 til Fukushima marts 2011.

Den "rene" atomstråling har slået til igen - og alle propagandisterne dukker nu hovederne og håber på, at offentligheden glemmer, hvad de har råbt op om gennem årene: Den "rene", "økonomiske" og "sikre" kernekraft.

Og så er der nu det ekstra uheldige for dem, at man ikke som med Tjernobyl i Ukraine (1986) kan beskylde Japan for at være teknologisk tilbagestående. En sådan løgnehistorie vil man ikke kunne binde nogen på ærmet.

En fremtrædende tysk politiker har forstået denne side af sagen, citeret således: "Hvis et højt udviklet land som Japan med høje sikkerhedsstandarder og normer ikke kan forhindre konsekvenserne for atomkraftværker efter et jordskælv og en tsunami, så har det konsekvenser for hele verden ...".

Stakkels, stakkels ofre i Japan, som nu bittert må erkende, at de er tvunget til at forlade deres hjemegn som følge af langtids "forurening".

Fukushima ligger 250 km nord for Tokyo. En medierapport mandag 14/3-11 lød således:

"Alle, som bor i en radius af 20 kilometer fra atomkraftværket, er blevet evakueret. Det drejer sig om 210.000 mennesker. Ingeniører har de seneste dage knoklet for at hindre en nedsmeltning på Fukushima-Daiichi-værket og pumpet havvand ind for at nedkøle de overophedede kerneanlæg. Atomkraftværket blev hårdt medtaget af fredagens jordskælv, og flere reaktorer har mistet deres kølende funktion. Samtidig er strålingsniveauerne steget hen over weekenden.".

I gammelt dansk land i det nordlige Halland har den svenske besættelsesmagt placeret atomkraftværket Ringhals, mindre end 100 km øst for Vendsyssel. Det synes ikke at bekymre nordjyder og vendelboere. Det burde det måske.


Statskuppet i Danmark 24. april 2008

Læs videre her og her.

Fra Hiroshima til Fukushima, her.

Om navngivningen af en færge mellem Bornholm og Skåne, her.

EUizmens diktatur, her.

Statskupmagere, her, her.

Skamløse megakriminelle, her.

Malmø: En by i opløsning:
diagnose 2012, her,
diagnose 2010, her.

Om de europafremmede Eu-importerede "nyeuropæere", her.

Skånsk sprog, her.

Skåneflag og fodbold, her.

Powered by CMSimple